info@jfkstudio.se

+ 46 (0)708-64 83 73

Om oss

Fredrik Kronbäck - ljudtekniker/musiker/VD

Fredrik blev som tonåring fångad av musiken och började att spela instrument. 1989 köptes den första rullbandaren till studion och det börjades spelas in.

Gitarren har varit hans följeslagare genom diverse studio- och liveproduktioner och otaliga bandkonstellationer genom åren. Några av de senare musikuppdragen är musikalerna ”Cabaret” och ”Allt eller Inget” på kulturhuset i Hässleholm, Berga Blues, Bara Jonson & Rockland och det egna coverbandet Sonic Taste. Fredrik är nyfiken och envis vilket har resulterat i att han kan spela flera olika instrument t ex bas, kontrabas och dragspel.


Förutom att äga, driva, och verka i studion arbetar han också som frilansande liveljudtekniker. Frilansuppdragen är många bland annat för United Audio, United Stage, Star Light, Live media group och Eventteknik. Bland alla artister som han jobbat med kan nämnas sommarturnéer med Lars Winnerbäck, Anna Järvinen, Marit Bergman, Wilmer X, Carola och Thåström. Genom åren har Fredrik även jobbat med flertalet teaterföreställningar, filmljudläggning, radioteater, reklam-inspelningar med mera.

 
Lotta Vinberg Kronbäck - Producent/Delägare

Lotta är delägare i JFK-studio och dessutom den ena parten i Vinbäcken Produktion. Lotta startade sitt musik- och arrangemangsintresse på Mejeriet i Lund. Efter flera ideella år på Mejeriet hamnade hon i Kristianstad med producentansvar för stadsfestivalen Kristianstadsdagarna. Sedan dess har Lotta producerat allt från barnarrangemang, konserter, kurser, kreativa dagar, teaterföreställningar till musik- och teaterarrangemang för vuxna. Mest i rollen som producent på Kulturhuset Barbacka i Kristianstad men också som frilansproducent för diverse teater- och musikaluppsättning (t ex Loshultskuppen i Osby och Cabaret och Allt eller Inget i Hässleholms Kulturhus). Just nu arbetar Lotta med kommunikation och marknadsföring och är händig inom grafisk design. I studion är hon Fredriks bollplank och i Vinbäcken produktion leder hon arbetet tillsammans med Fredrik. 

 
Johan Hallberg - Studiomedarbetare

Johan har medverkat som musiker i ett flertal studio-, cover- och originalmusiksprojekt. I botten finns ett arbetet som lärare bland annat i ämnena musik och gymnastik. Johan har också arbetat som musiker i barnföreställningar bl a på Kulturhuset Barbacka i Kristianstad. Just nu är han aktiv i ett flertal musikprojekt bl a i Bara Johnson och Rockland och coverbandet Sonic Taste. Johan är också musiker och drivande part i världens viktigaste barnshow just nu; Sopkommissionen. Egen musikproduktion består i huvudsak av instrumentalmusik. I JFK-studio arbetar han främst tillsammans med Fredrik i alla möjliga sorters musikprojekt.